fbpx

10 популярних кавових напоїв

Еспресо. Подається в невеликих чашечках (30-35 мл) і традиційно вважається найміцнішим з кавових напоїв, в той час як насправді є одним з найбільш сприятливих для шлунка і серця. У процесі приготування він втрачає досить багато кофеїну, при цьому набуває багатого смакового і ароматичного букету. Калорійність: 7 ккал (калорійність всіх напоїв вказана без урахування додавання цукру) […]

Кава – користь чи шкода?

Кава – складний напій, а її вплив на організм людини викликає масу суперечок і розбіжностей. Вона бадьорить, стимулює, позбавляє від сонливості і піднімає тиск. Сьогодні одні експерти кажуть, що кава корисна і її присутність в нашому раціоні харчування необхідна, а завтра ми будемо міркувати про те, наскільки важливо виключити цей напій з дієти. Ми вирішили […]

Арабіка чи робуста?

Арабіка і робуста – два види кави, які вирощують в промислових масштабах. Крім них, є й інші, але їх обсяги від усього кави в світі не перевищують двох відсотків. Наприклад, ліберіка, ексцельса і еуженіоідіс. З усього виробництва арабіки та робусти, арабіка – приблизно 70%, робуста – 30%. Причин популярності арабіки багато. Головна – арабіка просто […]

Рекомендації з приготування кави

Перш ніж готувати каву, варто дізнатися про основні чинники, які впливають на її смак. Це допоможе краще розуміти будь-який метод приготування і експериментувати з розумом. Всього ми виділяємо шість таких фактори: свіжість кави, якість води, спосіб зберігання, якість помолу, чистота обладнання і точність ваг. Свіжість кави Щоб приготувати смачну каву, зерно повинно бути свіжообсмаженим. Під […]